logo

Stagiunea muzicală “Ion Vidu”

Stagiunea muzicală “Ion Vidu” este un proiect care a luat naștere în anul 2017, odată cu apariția Librăriei “La două bufnițe” în centrul orașului Timișoara. Locația frumoasă, cu atmosferă caldă și cu un pian electric existent încă de la început, m-au determinat să pun în practică o idee cu care cochetam încă de când m-am mutat în Timișoara. Dorința mea a fost și este să creez o oportunitate pentru elevii liceului de muzică “Ion Vidu” de a cânta în afara școlii, într-un spațiu cât mai frumos și primitor, nu foarte mare, în care să se simtă bine pe scenă. Scopul concertelor este de a motiva copiii să iasă pe scenă, să vadă publicul ca pe un prieten și nu doar ca pe un judecător care vânează greșelile. (cum au majoritatea impresia). Bonusul a fost si este că, pe lângă faptul că elevilor le place să cânte în acest mediu, și părinții sunt fericiți și încântați de rezultatul muncii copiilor lor și, totodată, este o ocazie frumoasă de socializare.

Prima ediție a debutat în martie 2017 și a avut trei recitaluri. Concertele s-au desfășurat duminica, de la ora 17:00, cu o frecvență lunară. (aproximativ)

A doua ediție a avut loc în perioada 2017-2018 și a avut șapte recitaluri.

A treia ediție a avut loc în perioada 2018-2019 și a avut șapte recitaluri

A patra ediție, din perioada 2019-202, a fost, din păcate, întreruptă de pandemia de coronavirus. Totuși, am reușit să facem un recital, în februarie 2020, cu puțin timp înainte de a începe lockdown-ul.

A cincea ediție, care se desfășoară în prezent, în perioada 2022-2023, readuce emoțiile scenei în prim plan, după un an de pauză.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *