logo

Stagiunea muzicala “Ion Vidu” editia I

Stagiunea muzicala “Ion Vidu” este un proiect care a luat nastere in anul 2017, odata cu aparitia Librariei “La doua bufnite” in centrul orasului Timisoara. Locatia frumoasa, cu atmosfera calda si cu un pian electric existent inca de la inceput m-au determinat sa pun in practica o idee cu care cochetam inca de cand m-am mutat in Timisoara. Ideea era urmatoarea: sa creez o oportunitate pentru elevii liceului de muzica “Ion Vidu” de a canta in afara scolii, intr-un spatiu cat mai frumos si primitor, nu foarte mare, in care sa se simta bine pe scena. Scopul concertelor era de a motiva copiii sa iasa pe scena, sa vada publicul ca pe un prieten si nu doar ca pe un judecator sau un baubau care vaneaza greselile. (cum au majoritatea impresia). Bonusul a fost si este ca, pe langa faptul ca elevilor le place sa cante in acest mediu, si parintii sunt fericiti si incantati de rezultatul muncii copiilor lor si, totodata, este o ocazie frumoasa de socializare relaxata.

Oana Dobos Potcoava si Raluca Selejan, cele doua fete minunate care au creat acest spatiu si il administreaza, au fost foarte deschise si incantate de ideea mea, astfel ca punerea in practica a venit repede si in mod firesc.

Prima editie a debutat in martie 2017 si a avut trei recitaluri. Concertele au s-au desfasurat duminica, de la ora 17:00, cu o frecventa lunara. (aproximativ)

Cam asa a fost atmosfera la primul recital. Pubicul a fost extrem de calduros si numeros (spatiul librariei a devenit “prea mic” inca de la primul concert).

Inca de la primul recital ne-a fost alaturi fotograful Lorand Szazi, un pasionat de muzica clasica, copii, munte si sport. Este important de mentionat ca stie foarte bine cum si cand sa faca fotografiile in timpul evenimentelor, astfel incat sa nici nu stii ca exista in preajma ta, lucru foarte important pentru micii artisti de pe scena. Mai multe despre munca lui puteti vedea pe site – ul lui lorandquest.ro.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *