logo

Pianist si in vacanta!

In perioada 18-22 iulie 2016 am organizat impreuna cu pianista Dianna Popa-Vasiu  un curs intensiv pentru micii pianisti. Cursul a avut ca scop principal cresterea motivatiei  pentru studiul pianului si aprofundarea unor cunostiinte de baza. Copiii care au participat la curs au avut varste cuprinse intre 5-10 ani si studiaza pianul de putin timp. Durata cursului a fost de doua ore pe zi, timp de cinci zile.

Pe parcursul celor cinci zile am progresat in citirea notelor, a valorilor notelor, am lucrat intensiv  la pozitia corecta a corpului si a mainii la pian si am pregatit programul pentru recitalul final, care pentru unii a fost prima lor aparitie in public. Am invatat cum sa ne prezentam pe scena, cum sa ne comportam la concert- aici as mentiona ca cea mai mare realizare faptul ca timp de 45 de minute, cat a durat concertul, copiii au ascultat in liniste si s-au concentrat la ce au avut de facut.

Ca realizari ce ne-au surprins in mod foarte placut as nota o foarte buna comunicare intre copii (s au legat rapid prietenii), un progres vizibil de la o zi la alta in ceea ce priveste organizarea, disciplina, concentrarea in timpul cursurilor, un interes crescut si o responsabilitate a celor mici fata de cantatul la pian, care ne da sperante ca pe viitor vor progresa si vor iubi muzica din ce in ce mai mult.

Ca atmosfera generala au predominat voia buna, nu de putine ori ne simteam ca si cand am fi fost in tabara :),  munca a fost alternata cu joaca (si aici ne-am bucurat sa constatam ca avem de a face cu copii energici, plini de vitalitate, care prefera sa alerge si sa se joace, decat sa stea pe tablete sau telefoane), iar ceea ce ne-am propus sa aprofundam am reusit.

Nu in ultimul rand, felicit toti parintii pentru implicarea, deschiderea si modul cum se ocupa de copii!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *