logo

Concursul Promusik world fest -Timisoara, 2-4 decembrie 2016

20161202_160221Astazi am participat la concursul Promusik world fest, in Timisoara, in doua ipostaze: in calitate de profesor de pian- cu doua eleve si in calitate de profesor corepetitor- cu patru eleve de la clasa de flaut a prof. Gabriella Popescu.

Ioana Barbos are 7 ani si face pian de 2 ani. Eu lucrez cu ea de jumatate de an, aproximativ.  Profesoara cu care a inceput pianul a facut o treaba extraordinara cu Ioana, eu incercand sa duc mai departe pregatirea ei la un nivel cat mai inalt.  Astazi a avut primul concurs din cariera ei pianistica, pasind cu dreptul pe acest drum: Premiul I.  Speram ca vor urma multe alte realizari frumoase.

 

Andreea Manea este eleva in clasa  XII-a la Colegiul National de Arta Ion Vidu din Timisoara.  Ne-am cunoscut in septembrie, cand mi-a fost repartizata la clasa de pian. O eleva inteligenta, talentata, careia ii lipsea intr-o oarecare masura motivatia pentru a petrece mai mult timp in fata pianului.  Acest concurs se pare ca a fost o motivatie suficient de puternica incat sa o faca pe Andreea sa scoata la iveala calitati nebanuite: o putere de asimilare a informatiilor fantastica, o adaptare si o determinare demne de invidiat precum si o concentrare pe scena remarcabila si cred ca potentialul ei nu se opreste aici. Premiul I castigat astazi a insemnat admiterea la facultatea de muzica din Timisoara, fara admitere. Sper ca acest eveniment sa fie pietricica declansatoare a unor evenimente si reusite din ce in ce mai mari.

20161202_160235

Cu Andreea Manea

20161202_160157

Cu Ioana Barbos

20161202_160221

 

20161202_154705

 

In aceasta poza vedeti o clasa exceptionala condusa de o profesoara cum rar ai ocazia sa gasesti…..Gabriella Popescu- profesor de flaut la Colegiul National de Arta Ion Vidu din Timisoara. Elevele sunt: Carina Udriste- clasa a XII-a ( stanga, in spatele profesoarei), Serena Schiopu- clasa a V-a (langa Carina),  Larisa Zagan- clasa a VI-a ( in spatele fetelor) si Rebeca Popa- clasa  IX-a.

Am inceput colaborarea cu clasa de flaut fix acum o luna. Este un inceput in forta, cu mari provocari pentru mine, pe care le primesc cam cum ar primi un calator o cana cu apa in desert…multa munca dar cu rezultate pe masura. Cand elevii canta atat de bine si de frumos, nu ai cum sa zici nu….e deja mult dincolo de “jobul ” de corepetitor. E arta, e pasiune, e muzica, e viu.

Fetele au castigat astazi:

Larisa Zagan -Premiul I absolut

Serena Schiopu- Premiul I

Carina Udriste- Premiul I

Rebeca Popa- premiul II

Promit ca voi reveni cat de curand cu mai multe vesti si informatii despre acesti muzicieni minunati care inseamna clasa de flaut a Gabriellei Popescu.

Pana atunci, va asteptam duminica seara, 4 decembrie 2016, ora 19,  la gala concursului unde Larisa va fi protagonista intr-o dubla ipostaza: flaut si canto muzica usoara, unde a obtinut, deasemenea, Premiul I absolut.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *